G O L F N I E U W S

Wij wensen U !!! ( 16 december 2010 )
  Lieve mensen !

Langs deze weg willen wij u nogmaals bedanken voor alle steun en belangstelling die wij de afgelopen tijd van jullie hebben en mogen ontvangen !

Wij willen jullie allemaal hele Fijne Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond 2011 toewensen !

Heel veel groetjes, Thea en de Kinderen.
 

                                                              (Update van 16 december 2010)

Dankbetuiging van de Familie Boerdonk ( 24 september 2010 )
  Lieve mensen,

Graag willen wij jullie allemaal bedanken voor de overweldigende  steun en belangstelling bij de crematie. Door de enorme drukte is het voor ons erg moeilijk om dit persoonlijk te doen. Middels deze mededeling willen wij er zeker van zijn dat wij dan ook niemand vergeten. Waar wij ook hopen dat niemand onze vader, opa, man, webmaster en grootste fan ooit zal vergeten.

Nogmaals onze dank.

Familie Boerdonk.                                    (Update van 24 september 2010)

Update Website ( 23 september 2010 )
  Beste bezoeker, door het enorme enthousiasme van mijn vader en webmaster was het altijd een plezier om op deze site te surfen. Door het verlies van mijn vader is het bijna niet meer mogelijk om alles up to date te houden. Sorry hiervoor. Nu wij de draad weer hebben opgepakt zullen wij ook via de site weer een en ander gaan publiceren. Maar zoals u misschien kunt begrijpen zal het nooit meer worden als voorheen. Bedankt voor u begrip. (Update van 23 september 2010)

Tiger Woods 582 weken totaal nummer 1 in de wereldranking ( 13 januari 2010 )
Robert Jan Derksen bezet deze week de 157e plaats, in de wereldranking en bleef daarmee de beste Nederlander in het klassement. Maarten Lafeber zakte naar de 339e plaats. Taco Remkes zakte deze week ver terug naar de 407e plaats in het klassement. Wil Besseling zakte naar de 492e terwijl Inder van Weerelt niet verder kwam dan een 685e plaats. Joost Luiten bezet op dit moment de 818e plaats. Guido van der Valk staat op de 739e plaats. De Order of Merit wordt nog steeds geleid door Tiger Woods die zijn 582e week is ingegaan als nummer 1 van de wereld, een plaats die hij voor de eerste keer bezette op 15 juni 1997.  In de top 3 is er deze week na The SBS Championship niets veranderd en ziet er deze week dan ook nog steeds als volgt uit: Tiger Woods staat 1e, Phil Mickelson 2e en Steve Stricker 3e. (Update van 13 januari 2010)


Komende week in livescoring ( 13 januari 2010 )
Van 14 tot en met 17 januari zal in het kader van de Europese Tourde Joburg Open worden gespeeld in het Zuidafrikaanse Johannesburg. Voor de Amerikaanse tour zal op Hawaii de Sony Open gespeeld worden. In Thailand zal van 13 tot en met 16 januari de Qualifying School Finalo Stage van de Aziatische Tour worden gespeeld met daarbij onder andere Guido van der Valk en Tim Sluiter.


Tussenklassement European Tour Race to Dubai na de African Open ( 10 januari 2010 )
Na de African Open is Joost Luiten nog steeds enige en daarmee hoogstgeklasseerde Nederlander in het klassement van de Europese Tour Race to Dubai. Joost bezet de 29e plaats in het klassement, maar de moeilijke weken komen er nu aan. Deze week ziet de top 3 er als volgt uit: 1. Charl Schwartzel 2.Pablo Martinh en 3.Richie Ramsay.(Update van 10 januari 2010)Joost Luiten gedeeld 28e tijdens de Africa Open in Zuid Afrika ( 10 januari 2010 )
Joost Luiten Tijdens de Africa Open in het Zuidafrikaanse Eastern Cape is Joost Luiten ( zie foto ) als gedeeld 28e geëindigd. Met een prijzengeld tijdens dit toernooi van ruim 8500 euro heeft hij nog twee wedstrijden de tijd in  het kader van zijn medical exemption om 11500 euro bij elkaar te spoelen en op die manier zijn tourkaart te behouden.  Luiten speelde goed met vijf birdies en twee bogeys. De laatste bogey was echter pijnlijk omdat die met name op de laatste hole viel en hij daarmee van de 19e naar de 28e plaats zakte. Winnaar van het toernooi werd de Zuidafrikaan Charl Schwartzel met een totaalscore van 272 slagen (-20).


Golfsite van John weer geactualiseerd ( 24 december 2009 )
John Boerdonk In verband met wat fysieke onvolkomenheden van de webmaster is de site sedert 2 oktober niet meer geupdate. Met ingang van vandaag zijn er weer aan aantal zaken geactualiseerd zoals:

- definitieve versie internationale order of metit 2009;

- nieuwe versie internationale order of merit 2010;

- schedules van diverse golforganisaties zijn, zover bekend, aangepast;

- nieuwspagina is ververst.

De komende tijd zal zoveel mogelijk geprobeerd worden de site te actualiseren.


 

John speelt ook in 2010 met Titleist ( 24 december 2009)

Al sedert enkele jaren speelt John zijn toernooien mij clubs van Titleist. John is erg tevreden over zijn clubs en heeft dus ook voor 2010 de logische keuze gemaakt om met Titleist door te spelen. Met uitzondering van de driver, die John nog aan het testen is, zal in ieder gevel met de navolgende clubs gespeeld gaan worden:  de Titleist MB irons, 3 t/m pw met een Dynamic Gold Tour Issue shaft en de Vokey Wedges Spin Milled C-C, 52-56-60 graden eveneens met een Dynamic Gold Tour issue shaft. Binnenkort zal de pagina "In de tas" hierop worden aangepast.John Boerdonk Classic editie 2009 van start in januari 2010 ( 24 december 2010 )
Tussen 12 en 16 januari a.s. zal voor de zesde keer de John Boerdonk Classic worden gespeeld, dit jaar op de Faldo Course en de National Course in het Turkse Belek. De John Boerdonk Classic is een jaarlijks terugkerend golfevenement dat John organiseert voor zijn sponsors, als dank voor wat zij voor hem betekend hebben elk golfseizoen. Een van de deelnemers,  Tonnie van der Aa, is wel erg overtuigd van zijn winstkansen. Hij verklaarde dan ook dat het niet nodig was om de prijzen mee naar Belek te nemen, maar beter rechtstreeks bij hem thuis konden worden afgegeven. Hiermee zou je een enorm gedoe mee kunnen voorkomen. Jaja, wij zien wel in januari als de strijd om de wisselbeker plaats vindt. Met 18 deelnemers is de bezetting van het toernooi groter als in de voorgaande jaren.


Joost Luiten sluit Austrian Golf Open af als beste Nederlander ( 20 september 2009 )

Joost Luiten

Met een uitstekende slotronde van 64 slagen heeft onze landgenoot Joost Luiten ( zie foto ) de Austrian Golf Open als beste Nederlander afgesloten. Op de Fontana GC in het Oostenrijkse Wenen maakte Luiten maar liefst zeven birdies, een eagle en twee bogeys en sloot daarmee het toernooi af met een totaal van 274 slagen (-10) op de gedeeld 17e plaats. Inder van Weerelt werd de tweede Nederlander in het klassement op de gedeeld 30e plaats. Van Weerelt sloot af met een ronde 71 en finishte daarmee uitstekend in de middenmoot. Wil Besseling en Maarten Lafeber eindigden gelijk en deelden de 49e plaats in het klassement. Winnaar van het toernooi werd de Spanjaard Rafael Cabrera-Bello met een totaal van 264 slagen (-20). Hij troefde daarmee de Engelsman Benn Barham die drie dagen aan de leiding had gestaan af. Barham moest genoegen nemen met een tweede plaats op 1 slag van de winnaar. Taco Remkes was vrijdag de enige Nederlandse deelnemer die de cut miste.


Italiaan Edoardo Molinari wint de Kazakhstan Open ( 20 september 2009)

Edoardo Molinari

Op de Zhailjau Golf Resort in het Kazakhstaanse Almaty heeft de Italiaan Edoardo Molinari ( zie foto ) de Kazakhstan Open op zijn naam gebracht. Molinari sloot zijn slotronde af in 68 slagen en kwam daarmee op een totaal van 268 slagen (-20). Dit was voldoende voor de eindoverwinning en de eerste plaats in de order of merit van de Challengetour. De Engelsman Chris Gane eindigde op de tweede plaats op drie plaatsen van de Italiaanse winnaar. Helaas waren er tijdens dit toernooi geen Nederlanders aanwezig omdat zij verplichtingen hadden in het kader van de kwalificatiewedstrijden voor de Challenge en Europese Tour.

 
Uitstekende twaalfde plaats Christel Boeljon tijdens Randstad Open de France ( 20 september 2009)
Christel Boeljon Tijdens de Randstad Open de France Dames, hebben de Nederlandse dames Christel Boeljon ( zie foto ) en Kyra van Leeuwen uitstekend gespeeld. Boeljon bleef de beste Nederlandse in het klassement met een gedeeld twaalfde plaats. Zij liep haar slotronde in 69 slagen en met een totaal van 282 slagen (-6) steeg zij vijf plaatsen in het klassement en finishte op 7 slagen van de Oostenrijkse winnares, Nicole Gergely. Kyra van Leeuwen liep haar slotronde in 77 slagen en met een totaal van 291 slagen (+3) zakte zij van de 22e naar de gedeeld 39e plaats in het klassement. Voor Van Leeuwen betekende de 77-er de slaechtste ronde van het toernooi voor haar. Marjet van der Graaff miste vrijdag helaas al de cut.


Engelsman Peter Mitchell wint de Casa Serena Open ( 20 september 2009 )

Peter Mitchell

Op de Casa Serena Golf  in het Tsjechische Praag heeft de Engelsman Peter Mitchell ( zie foto ) de Casa Serena Open gewonnen. Met een totaal van 200 slagen (-13) was hij te sterk voor de volledige concurrentie en eindigde op drie slagen voor de nummers twee, de Australier Peter Senior en de Engelsman Glenn Ralph. Ian Woosnam nam de eerste plaats over in de order of merit van de Seniorstour, voor Sam Torrance en Glenn Ralph.


Guido van der Valk gedeeld 31e tijdens de Macau Open ( 14 september 2009)
Guido van der Valk Onze landgenoot Guido van der Valk ( zie foto ) is tijdens de Macau Open op een goede gedeeld 31e plaats geëindigd. Van der Valk sloot zijn slotronde af in een uitstekende score van 68 slagen. Een goed klassement verspeelde hij eigenlijk tijdens de derde ronde na een score van 74 slagen. Met een totaal van 285 slagen (+1) finishte hij op 16 slagen van de winnaar van het toernooi, de Thai Thaworn Wiratchant. De Indier Gaganjeet Bhullar eindigde als tweede op maar liefst zes slagen van de winnaar.  


Belg Nicolas Colsaerts wint Dutch Futures ( 13 september 2009)

Nicolas Colsaerts

Met een goede laatste ronde van 69 slagen en een totaal van 271 slagen (-17) heeft de Belg Nicolas Colsaerts ( zie foto ) de Dutch Futures op zijn naam gebracht. Op vier slagen van winnaar Colsaerts finishten de Fransman Julien Quesne en de Schot Andrew McArthur op de gedeeld tweede plaats. De overgebleven drie Nederlanders deden het redelijk, met name amateurspeler Willem Vork die met een gedeeld 15e plaats in het klassement als beste Nederlander in de eindrangschikking eindigde. >>>> Lees verderZuidafrikaan James Kingston wint Mercedes-Benz Championship  ( 13 september 2009)
James Kingston
Op de baan van de Golf Club Gut Lärchenhof in het Duitse Köln heeft de Zuidafrikaan James Kingston ( zie foto ) na een play-off met de Deen Anders Hansen, de Mercedes-Benz Championship op zijn naam gebracht. Na de reguliere 72 holes deelden beide spelers de eerste plaats in het klassement met een totaal van 275 slagen (-13) en was een suddendeath play-off noodzakelijk om de winnaar te bepalen. Al op de eerste playoff hole, hole 18, wist de Zuidafrikaan de winst veilig te stellen en verwees hij Hansen naar de tweede plek in het klassement. De Engelsman Simon Dyson, de Deen Sören Hansen en de Zweed Peter Hanson deelden de derde plaats op slechts een slag van winnaar Kingston. Grote afwezige dit toernooi was titelverdediger Robert Karlsson. Van de top drie van de order of merit was niemand aanwezig. De hoogst geklasseerde Order of Meritspeler, de Engelsman Lee Westwood eindigde op de 8e plaats op 4 slagen van de winnaar.


Alain Ruiz Fonhoff wint de Twentecup, John gedeeld 22e ( 6 september 2009)

John Boerdonk Op de baan van de Twentse Golfclub in Ambt-Delden heeft Alain Ruiz Fonhoff zondag de Van Lanschot Twente Cup op zijn naam gebracht. John eindigde tijdens dit toernooi op de gedeeld 22e plaats in het klassement. John startte weer dramatisch met een doublebogey op de hole 1 par 4, een score die hem de rest van de dag zou achtervolgen. >>>> Lees verder